Uitstel Watervlucht door corona-virus

Het openluchttheater Watervlucht op 22 maart in Vianen wordt door de corona-uitbraak verplaatst naar een andere datum. Dit is het gevolg van de extra maatregelen die zojuist na het crisisoverleg in Den Haag bekend zijn gemaakt.   

Watervlucht is een historische voorstelling over overstromingen en vluchtelingen. Alle 500 vrijwilligers die voor en achter de schermen meewerken worden nog vandaag per e-mail op de hoogte gebracht van het uitstelt. De fondsen van Watervlucht zijn akkoord met opschorting, maar toch heeft dit behoorlijke financiële gevolgen. Zodra een nieuwe datum bekend is, start de organisatie met crowdfunding om het openluchttheater dwars door Vianen conform de oorspronkelijke opzet aan het grote publiek te presenteren. 

Watervlucht moest een van de grootste evenementen van Vianen worden met 180 acteurs en figuranten en meer dan 60 zangers en muzikanten. Achter de schermen heeft een grote groep vrijwilligers aan decor en rekwisieten gewerkt, het kostuumteam heeft de kleding gemaakt, er zijn vrijwilligers in de weer geweest met veiligheid en logistiek en met communicatie. Het draagvlak voor de voorstelling is enorm. Een mediateam stond klaar om het historische theaterspel vast te leggen en het Stedelijk Museum van Vianen zou in de zomer een tentoonstelling maken van foto’s en film.

DELEN