Vianen groot openluchttheater voor één dag

Op zondag 22 maart vormt Vianen het decor voor theaterspektakel Watervlucht. Samen met zo’n 150 inwoners van Vijfheerenlanden gaan we terug naar het begin van de 19e eeuw, een periode van grote overstromingen.

Met alles wat zij dragen kunnen, verlaten mensen huis en haard op de vlucht voor hun leven. Berooid, onderkoeld en vol angst bereiken zij de hoger gelegen stad en vinden onderdak in de Grote Kerk. Watervlucht vertelt dit verhaal. We zien in de uiterwaarden inwoners van nu de strijd aangaan tegen het watergeweld. De bootjes zijn al overvol. Op vlotten proberen mensen zich staande te houden. In het winterkoude water grijpen drenkelingen naar alles wat drijft.

Wil jij ook schitteren in dit theaterstuk? Vind jij het leuk om in de huid van een ander te kruipen? Die van een zatte zwerver, een dominee of ouderling, een hoer, een visser, kunstenaar, een jonge zakkenroller of een weeskind? Dan is dít je kans! Speel op zondag 22 maart mee met Watervlucht, wanneer de binnenstad van Vianen verandert in een groot openlucht decor.

Hoe kun je meedoen?
Iedereen is welkom om mee te spelen! Als figurant kost het je twee tot drie repetities en een generale repetitie op zondag 15 maart, voordat we op 22 maart met elkaar het theaterstuk voor het publiek zullen opvoeren.

Meld je hier aan.

DELEN